Läkare

KONTAKTUPPGIFTER VID SJUKDOM
Om du har reseförsäkring och behöver läkare eller ambulans till ditt hotellrum, ring Hospiten Roca på +34 900 110 120.

Om du inte har privat reseförsäkring bör du kontakta den offentliga sjukvården. Statligt larmnummer: 112

Hospiten Roca

Vings samarbetssjukhus Hospiten Roca är rekommenderad av försäkringsbolagen och har skandinavisktalande personal dagtid och engelsktalande personal nattetid. Sjukhuset samarbetar med de flesta nordiska försäkringsbolag. Vid läkarbesök bör du ta med pass, resebevis, samt försäkringsinformation. 

Hospiten är ett privat sjukhus och täcks inte alltid av den allmänna sjukförsäkringen. Om du saknar reseförsäkring ber vi dig meddela vår personal om detta när du kontaktar dem för att få hjälp med medicinsk vård. 

Vi vill göra dig uppmärksam på att det finns många kliniker på Gran Canaria och att det inte är alla som har rekommendation från vare sig oss eller försäkringsbolagen. Detta kan medföra svårigheter för oss att hjälpa till vid eventuella incidenter och kan också innebära att försäkringsbolagen inte kan utbetala utläggen för klinikbesöket. 

Om du blir sjuk i covid-19

Som alltid är det viktigt att se till att du har en bra försäkring som täcker om du skulle bli sjuk i covid-19. Vi rekommenderar därför att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag.

Om du blir sjuk med symptom på covid-19, vad gäller?

  • Kontakta hotellpersonalen på ditt hotell.
  • Om du har en privat reseförsäkring, ring Hospiten Roca på +34 900 110 120. Om du inte har privat försäkring, ta kontakt med offentlig sjukvård på +34 900 112 061 (fungerar endast från fast telefon) alternativt 112.
  • Lokala riktlinjer gäller för dig och ditt ressällskap
  • Kontakta Ving på resmålet. Vi finns självklart där för dig och kan hjälpa till och assistera.
  • Ving står ej för sjukvårdskostnader samt extra flyg- eller hotellkostnader.
  • Ta kontakt med ditt försäkringsbolag, och extra viktigt är att du ser till att du har ett fullgott skydd redan innan du reser utomlands.

Kanarieöarnas Covid-19-försäkring

Den lokala regeringen på Kanarieöarna erbjuder ökad trygghet via ett gratis försäkringsskydd för charterresenärer till Kanarieöarna. Bra att tänka på är att denna försäkring endast täcker ifall man insjuknar i Covid-19, inte övriga sjukfall. Denna försäkring gäller bara om man inte har en egen privatförsäkring.

Kanarieöarnas Covid-19-försäkring täcker:

  • Provtagning och sjukvårdskostnader
  • Extra kostnader för logi vid förlängning av vistelsen (karantän)
  • Extra kostnader för ny flygbiljett vid ändrad hemresa