Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Kanariska specialiteter

Tapas
Tapas och Spanien hör ihop. Det började som en gratis skinkskiva ovanpå drinken och har nu utvecklats till små munsbitar av allt möjligt. Spanjorerna själva äter tapas som förrätt, men man kan komponera ihop en hel måltid genom att beställa in flera olika. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan, från oliver och minipickles till olika typer av marinerad fisk och skaldjur, omeletter, patéer, skinkor i alla former, kryddstarka korvar, ost, potatissallad och mycket mer. Ett bra sätt att provsmaka tapas är att beställa un variado, då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Papas arrugadas – skalpotatis kokt i vatten som är så salt att en del vätska dragits ut ur knölen. Resultatet är en potatis med vackert skrynkligt och saltskimrande skal. Den serveras ofta med Mojo Rojo. 

Puchero – ett mellanting mellan soppa och gryta, innehåller oftast saffran, chorizo, kikärter och potatis. 

Mojo verde – en sås med koriander, vinäger och kummin, serveras ofta med stekt fisk.

Mojo Rojo - en sås med bl.a. paprika, chili och olja, serveras ofta till papas arrugadas.

Potaje de berros – en tjock soppa med bland annat vattenkrasse, fläskkött, majs, potatis och kummin.

Ensalada mixta - blandad sallad med tonfisk och ägg. Övriga ingredienser varierar, men kan vara sparris, avokado, morot, tomat, sallad eller vad man har till hands. Dressingen stänker du på själv. Ofta räcker en ensalada mixta till lunch om du äter bröd till.

Gofio - ett slags majsgröt som serveras stekt eller kokt som ett tillbehör i stället för potatis, ris eller pasta. En del tycker att det påminner om polenta. 

Andra spanska specialiteter är paella, den berömda risrätten med saffran, skaldjur, grönsaker och fisk eller kött. Men även gazpacho, en läskande soppa gjord på tomater, grönsaker, vitlök och ett stänk av vinäger. Den serveras kall och endast under sommarmånaderna. Riktigt gott i värmen!