Buss & Taxi

Det finns gott om alternativ för att ta sig runt på Gran Canaria. Det lokala bussnätet fungerar väl och taxi är förhållandevis billigt.

Taxi
Taxi är ett bra och pålitligt färdsätt på Gran Canaria, i synnerhet om det gäller kortare sträckor. Är man fler kan det dessutom bli billigare än att ta bussen. Priserna är både reglerade och kontrollerade, och för säkerhets skull skall det finnas en cirkaprislista för de vanligaste sträckorna i taxin. Man hejdar oftast bilarna på gatan, men precis som hemma går det också bra att ringa och beställa en taxi.

Telefon: (+34) 928 15 47 77

Cykel
Man kan hyra cykel på Gran Canaria, men bara de mest förhärdade cyklister ger sig inåt ön. Den är våldsamt kuperad, och cyklar man inte rakt uppåt så sliter man i stället ut bromsarna när det börjar gå rakt neråt. Dessutom blir det mycket varmt framåt lunchtid. En cykel kan däremot vara ett bra sätt att komma till de olika stränderna runt södra Gran Canaria, eftersom avstånden kan vara lite för långa att gå, och det är ganska flackt. En cykel kostar från 15 euro/dag att hyra, och det finns ett flertal större och mindre företag som hyr ut dem, bl.a. Free Motion. Hör även med din Vingvärd om möjligheten att följa med på arrangerade cykelutflykter.

Buss
Gran Canaria har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill man se mer av ön och kunna ta sig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på ön är utmärkta, även om skyltningen ofta är förvirrande. Förutom i själva Las Palmas stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån genom din researrangör.

Gran Canarias största bussbolag heter Global Bus och trafikerar hela ön, med den tätaste trafiken reserverad för sydkusten och sträckan upp till Las Palmas.

All information om bussturerna finns på denna länken: : https://www.guaguasglobal.com/en/lineas-horarios/.

Men några av de mer populära bussturerna är:

No. 1: Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán

No. 4: Las Palmas de Gran Canaria – Tablero de Maspalomas

No. 5: Las Palmas de Gran Canaria – Playa del Inglés

No. 30: Las Palmas de Gran Canaria – Faro de Maspalomas (Direct)

No. 32: Playa del Inglés – Puerto de Mogan

No. 33: Playa del Inglés – Puerto Rico – Puerto de Mogan

No. 39: Playa del Inglés – Puerto Rico

No. 45: Playa del Inglés – Palmitos Park

No. 66: Airport – Faro de Maspalomas

No. 70: Puerto Rico – Palmitos Park