Golf

Golf på Gran Canaria har fått ett rejält uppsving de senaste åren, eftersom regeringen i Las Palmas har beslutat att det är något de vill satsa på framöver. Idag finns sju 18-hålsbanor på ön, varav fem av dem ligger på sydsidan.

Kort info om golfbanorna på södra sidan av ön
Meloneras golf 
Gran Canarias svar på Pebble Beach! Meloneras golf är en av de nyare banorna på Gran Canaria och även Rafael Cabrera Bellos hemmabana. De första 9 hålen spelar du på klassiskt parkbanemanér, där banan bjuder på fina vyer med bergen som bakgrundskuliss. Banans drygt 2.000 planterade palmer gör utmaningen extra tuff. När du slår ut på tionde hålet inleder du enligt många den mest natursköna 9-hålsslingan på hela Gran Canaria. Havsutsikten får dig garanterat att tappa andan, glöm inte kameran! 

Meloneras har släppt en egen golf-app för alla smartphones. I den finns bland annat en banguide med tillhörande gps. Du hittar den för gratis nerladdning när du söker efter Lopesan Meloneras golf.

Telefon: +34 928 145 309
https://www.melonerasgolf.es/homesite/

Anfi golf 
Anfi golf är tillsammans med Meloneras en av de nyare banorna inom golfsatsningen på Gran Canaria. Denna Arizona style-inspirerade bana i utkanten av Puerto Rico saknar ruffar och är designad av von Hagge. Efter att ha spenderat nästan 27 miljoner euro på banan är Anfis mål att inom kort vara rankad som den mest exklusiva golfbanan i den kanariska övärlden. Hål 8 är det dyraste golfhål som har byggts i hela Spanien. Denna spektakulära golfupplevelse kommer du garanterat att minnas länge! Eftersom Anfi är en väldigt kuperad bana är det krav på golfbil när man spelar här. 

Telefon: +34 928 152 990
https://anfi.com/en/anfi-resorts-golf/golf/


Salobre - södra banan
En mycket trevlig och fin parkbana. Här spelar du i en kontrastrik och spektakulär miljö med en fantastisk panoramavy över havet, bergen och det närliggande ökenlandskapet. Banan ligger en bit upp i bergen och är kuperad. 

Telefon: +34 928 943 004
https://www.salobregolfresort.com/en/golf

Salobre - norra banan
Eftersom detta är den svåraste golfbanan på sydsidan rekommenderar vi att du har högst 10 i hcp om du vill spela här. 

Telefon: +34 928 943 004
https://www.salobregolfresort.com/en/golf

Campo de golf de Maspalomas
En lång och platt bana i och runt natursköna Maspalomas Nature Park. Det var på den här banan som den klassiska golfscenen i Sällskapsresan spelades in. 

Telefon: +34 928 762 581
https://www.maspalomasgolf.net/

Kort info om golfbanorna på norra sidan av ön
Bandama Golf
Vid den berömda Bandamakratern hittar du Bandama Golf, eller Real Club de Golf Las Palmas som klubben formellt heter. Anläggningen har Spaniens äldsta golfklubb, som grundades redan 1891. Banan har en varierad karaktär, och är både utmanande och vacker. På de första hålen har du fantastisk utsikt över Atlanten och den gamla vulkankratern, och skulle du slica bollen för mycket på det 11:e hålet, hamnar du i Gran Canarias enda vinodling. Hålen är inte speciellt långa (5666 meter från gul tee, par 71), men ganska smala med upphöjda greener. Telefon: 928 350 104 Fax: 928 350 110 E-post: rcglp@step.es 

El Cortijo Golf 
El Cortijo Golf ligger intill motorvägen mellan Las Palmas och Telde. Här finns en 18-hålsbana och en bra restaurang, Meson Cinco Jotas. Telefon: 928 711 111 Fax: 928 714 905 E-post: clubcampo@elcortijo.es