Hyr en bil

Bilguide Gran Canaria.pdf

Ta friheten och upplev Gran Canaria på egen hand i ditt eget tempo. Vi samarbetar med den välrekommenderade uthyrningsfirman Avis.

Så här går det till:

Kontakta oss på träfftiden, på något av våra servicecenter eller ring oss på servicetelefonen. Vi reserverar bilen och Avis levererar den på hotellet eller närmaste kontor. Kom överens med Avis om när bilen ska lämnas tillbaka. Var uppmärksam på Avis öppettider och eventuella helgdagar.

Att ta med vid hämtning:

Förarens körkort, pass och kreditkort.

Det här ingår:

  • Leveransavgift och skatter
  • Fria mil, du får köra obegränsat antal kilometer
  • Försäkring som reducerar självrisken vid vagnskada eller stöld av fordon
  • Trafikförsäkring som täcker skada mot tredje part (person eller egendom)
  • Vägassistansförsäkring

Att komplettera med efter egna önskemål och behov:

  • Bilbarnstol, Wi-Fi
  • Extra förare, alla som skall köra bilen måste registreras på hyreskontraktet
  • Försäkring som täcker skador på vindruta och sidospeglar, Vagn- och stöldskadeförsäkring som eliminerar självrisken, Olycksfallsförsäkring (ingår ofta i hemförsäkring)
  • Utvidgad vägassistansförsäkring

I de flesta fall spärras en deposition för bensin på kreditkortet under hyrestiden. Depositionen hävs per automatik när bilen återlämnas med full tank.

Annat som kan vara bra att veta:

Hyreskontraktet förvaras lämpligast i bilen.

För att få hyra bil hos Avis måste du ha fyllt 21 år och haft körkort i minst 1 år.

Avis bilar tankas oftast med blyfri bensin (som finns i 95 och 98 oktan och heter ”sin plomo” på spanska) eller diesel (gasoil). För att få full tank på en bemannad bensinstation säger du "lleno, por favor" (uttalas "jeeno, pår favår").

Tillåten parkering markeras med vita linjer och är gratis. Blå linjer betyder att parkeringsavgift skall betalas i en parkeringsautomat. Gula linjer betyder stopp- och parkeringsförbud. Respektera detta – polisen tar bort felparkerade bilar och det är dyrt och besvärligt att hämta ut bilen igen.

Förhandsbeställd bil

Om du har förhandsbeställt en Avis-bil vid bokningen av resan har du fått ett mail av oss med information om hur bilen hämtas ut. Vid frågor kontakta vår servicetelefon.

Upptäck Gran Canaria med hyrbil:

Hyrbil passar dig som vill se ön på egen hand, i den takt du själv bestämmer. Du kan planera dagen som du vill, och du behöver ofta inte åka särskilt långt från turistorterna innan du träffar på små byar, vacker natur och folktomma stränder. Låt oss ge några tips på vad du kan förvänta dig under en tur genom en eller flera av Gran Canarias fyra klimatzoner.

Mandelträd, bad och fiske

Kör upp genom den karga och torra naturen längs vägen från öns södra sida till den lilla bergsbyn Fataga. När du kommer till Fatagadalen, också kallad "De tusen palmernas dal", blir det plötsligt grönt överallt. Stanna till för att ta en titt på byn med dess små trädgårdar. Sedan fortsätter du upp i bergen, mot Cruz de Tejeda. Innan du kör in i Ayacata ser du en skylt mot Chira, där svänger du av. Efter en liten stund kommer du fram till en fördämning som magasinerar regnvatten för att använda till odlingar längre ner. Här kan du både fiska och njuta av grönskan. Åk tillbaka mot byn Ayacata, som består av några hus och en handfull restauranger. Detta är mandeldistrikten, som är bäst att besöka mot slutet av januari och under februari, då det blommar på det mest betagande vis. Nästa stopp är Cruz de Tejeda som ligger på ca 1.500 meters höjd, ungefär mitt på ön. Härifrån kan man se Teneriffa och berget Teide, om vädret tillåter. Härifrån kan du välja om du vill köra norrut, österut eller västerut.

Blommande alléer, vinodlingar och vulkankratrar

Vägen mot Tenteniguada, Valsequillo och San Mateo är bedövande vacker, särskilt då mandeln blommar från slutet av januari och under februari. På lördagar och söndagar är det frukt- och grönsaksmarknad i I byn San Mateo, med typiska kanariska produkter. Sedan kan du resa vidare mot öns mest kända vulkankrater; Caldera de Bandama, som är lätt att hitta när du kör från San Mateo: först mot Tafira och sedan mot Pico de Bandama. På vägen upp passerar du Bandama Golf, Spaniens äldsta golfklubb. Uppe från kratern får du en fin utsikt över omgivningarna och hela vägen bort till öns huvudstad Las Palmas. Tittar du neråt ser du en övergiven gård med några fruktträd.

Kontakta oss gärna för flera förslag till rutter. Ha en trevlig tur!