Restaurangtips i Las Palmas

Las Palmas är en jättemysig lokal stad på norra sidan av Gran Canaria med cirka 380 tusen invånare. Las Palmas kan delas upp i två delar, där den ena delen är vi Playa de las Canteras och den andra delen den gamla byn Vegueta. Då stor del av invånarna är lokalinvånare så finns det många autentiska restauranger som helt klart är värt ett besök.

Vi har inget samarbete med någon restaurang i Las Palmas, men vi har en liten guide för några av de restauranger som vi guider gärna besöker och personligen rekommenderar!

I området omkring Las Canteras stranden bor och färdas de flesta turister, så att här kan det vara en så kallad ”turistfälla”. I den gamla delen, Vegueta så är det mer lokalt och här finns många små cafeer och restauranger där man kan få en ett glas vin/öl/vatten och lite tapas för cirka 1-2 Euro. Det finns även ett koncept där det varje Torsdag är ”Tapas Torsdag”, bättre känt som ”Ruta del Pincho”. Hit kommer både turister och lokalbefolkningen för att fylla barerna och få någon läcker smakbit och något kallt att dricka. Läs mer om detta här: https://getupgetoutgetlost.com/2017/08/03/la-ruta-de-pinchos-thursday-tapas-in-historical-vegueta/ och du kan läsa mer om lokala guiders restaurangtips i Las Palmas nedanför.

Novillo Precoz

På denna restaurang serveras det gott kött och restaurangen ligger centralt vid Playa de Las Canteras. Det är en mindre och populär restaurang, så att vi rekommenderar att ni bokar bord i god tid!

Rias Bajas

Om du tycker om fisk och skaldjur så rekommenderar vi Rias Bajas. Priserna är lite högre, men maten är riktigt god!

Gambrinos

Här på restaurangen serveras god och autentisk spansk mat och det är en mer gammaldags charm och stämning.

Dare Feeling Good

På detta cafe så kan du få en god brunch eller lunch, samt massor av färskpressade juicer. Cafeet liger jättemysigt mitt i Vegueta.

Allende

Allende är ett bra alternativ om du är vegetarian eller vegan! Det finns allt från grillad ost till friterad aubergine och massa annat. Det är inte så traditionellt spanskt, men konceptet med att beställa flera små olika rätter kan vi rekommendera här.

Bodegon Lagunetas

En typiskt kanarisk restaurang, dit lokalborna gärna går. De har ofta ett luncherbjudande ”Menu del dia”, där du kan välja mellan lite olika rätter till ett förnuftigt pris.

La Marinera

Denna restaurang ligger precis vid vattnet och här kan man både njuta av god mat och en fin solnedgång. Här serveras främst fisk och skaldjur.