Safe Travel

Våra rutiner för en trygg semester under corona-pandemin  

Vi uppdaterar denna sidan löpande när nya direktiv meddelas från myndigheterna och den kanariska regeringen. Sidan är senast uppdaterad 16/9.

Inresa till Sverige

För utländska medborgare som inte har ett svenskt pass finns det regler för inresa i Sverige. Läs vad som gäller för just dig på:

Corona – så påverkas resandet till Sverige | Polismyndigheten (polisen.se)

Våra rutiner för en trygg semester under corona-pandemin  

Vi har arbetat för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester.  Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav.  Läs mer här >>> https://www.ving.se/resor/tryggt-resande  

De flesta länder har infört egna riktlinjer som fokuserar på hälsa och hygien, exempelvis krav på social distansering i butiker, vid transporter och sevärdheter. Även munskydd krävs och det är viktigt att du ser till att ha med dig munskyddet. 

Hotell

Varje hotell informerar vid ankomst gällande sina säkerhetsrutiner, ta del av deras skriftliga information för en säker och trygg vistelse på just ditt hotell.

Gran Canaria 

För att säkerställa att smittspridningen på Gran Canaria inte stiger har myndigheterna infört speciella åtgärder men har också lättat något på restriktionerna senaste tiden, så som att utegångsförbudet nattetid är upphävt. 

Tillsvidare gäller följande:

Restauranger och barer måste stänga kl. 02.00. Serveringsställen får ha öppet både inomhus och utomhus men med mindre kapacitet än normalt. Max antal personer som inte bor tillsammans är 10 per bord utomhus, och inomhus gäller 6 per bord.

Gym och fitnessklasser får ha öppet, men med vissa restriktioner beroende på storleken på gymmet samt utrymme för deltagare i gruppaktiviteter. Kom ihåg att tänka på minimum 2m avstånd mellan deltagare. 

Munskydd

Munskydd är inte obligatoriskt utomhus, om man kan garantera att man håller säkerhetsavståndet på 1,5 meter till andra. Ha alltid munskydd med dig så du kan följa restriktionerna från dom lokala myndigheterna. Det är fortfarande obligatoriskt att bära munskydd inomhus, på alla offentliga transporter samt  flygplatser, och ombord på flyget. Dette gäller alla utom barn under 6 år.

Rökning 

Även rökning på offentliga platser har restriktioner där man måste tänka på distansering med 2 meter. Restauranger har infört totalt rökförbud på sina uteterrasser. Tänk också på att det är inte lov att röka när man promenerar.

Kraftiga böter kan tilldelas om man bryter mot ovan nämnda restriktioner.