Safe Travel

Våra rutiner för en trygg semester under corona-pandemin  

Vi uppdaterar denna sidan löpande när nya direktiv meddelas från myndigheterna och den kanariska regeringen. Sidan har senast uppdaterats tisdag 30/3 eftersom de spanska myndigheterna har meddelat att fr.o.m i morgon onsdag 31/3 så införs masktvång även på stränderna och vid poolområdet. Det innebär att man ska ha mask på även när man ligger  i sin solstol antingen på stranden eller vid poolen.  

Vi har arbetat för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester.  Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav.  Läs mer här >>> https://www.ving.se/resor/tryggt-resande  

De flesta länder har infört egna riktlinjer som fokuserar på hälsa och hygien, exempelvis krav på social distansering i butiker, vid transporter och sevärdheter. Även munskydd krävs och det är viktigt att du ser till att ha med dig munskyddet. 

Hotell

Varje hotell informerar vid ankomst gällande sina säkerhetsrutiner, ta del av deras skriftliga information för en säker och trygg vistelse på just ditt hotell.

Gran Canaria 

För att säkerställa att smittspridningen på Gran Canaria inte stiger har myndigheterna infört speciella åtgärder.

Från och med måndag 27 mars gäller följande:

Utegångsförbud mellan kl. 22.00 – 06.00. 

Max antal personer som inte bor tillsammans är fyra per bord på restauranger och caféer (fler om man bor tillsammans). Serveringsställen får heller inte ha servering inomhus, endast utomhus. 

Gym och fitnessklasser får ha öppet, men med vissa restriktioner beroende på storleken på gymmet samt utrymme för deltagare i gruppaktiviteter. Kom ihåg att tänka på minimum 2m avstånd mellan deltagare. 

Munskydd

Vi vill göra dig uppmärksam på att munskydd är obligatoriskt på allmänna platser på Gran Canaria. Det gäller både inomhus, utomhus, samt i kollektivtrafiken (gäller ej barn under 6 år). Undantag är när du är ute och springer samt när du förtär mat eller dryck på restauranger och barer.

Munskydd ska även bäras på stränder, poolområden, flygplatser, ombord på flyget, samt på bussar och i taxi.

Rökning 

Även rökning på offentliga platser har restriktioner där man måste tänka på distansering med 2 meter. Vissa restauranger har infört totalt rökförbud på sina uteterrasser medan andra tillåter rökning om distansering är möjligt. Tänk också på att det är inte lov att röka när man promenerar.

Kraftiga böter kan tilldelas om man bryter mot ovan nämnda restriktioner.

Gällande covid-test vid ankomst till Sverige

För svenskar som kommer hem från en utlandsresa finns inget krav på negativt covid-test vid hemresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar däremot att man tar ett test och även stannar i karantän i en vecka efter hemkomst.

Sveriges regering meddelade 3 februari att det införs ett generellt inreseförbud från och med lördag 6/2 för utländska medborgare som måste kunna visa upp ett negativt covid-test. Beslutet gäller fram till och med den 31 mars, 2021.

Personer under 18 år, personer som bor i Sverige samt gränspendlare är undantagna från beslutet.

Som utländsk medborgare bör du vid incheckning till hemresan kunna visa upp bevis på adress i Sverige eller ett negativt covid-test. Covid-testet bör inte vara mer än 48h gammalt då du landar i Sverige. Kostnader för test innan avresa till Sverige bekostas av resenären själv.

Som bevis på adress i Sverige godkänns:

  • ID-kort/personbevis utfärdad till icke-svensk medborgare
  • Utdrag från folkbokföringen (skatteverket.se – Skriv ut personbevis)
  • Giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus i Sverige