Ut- och hemresa

Ankomst och avresa
På flygdagar är det många gäster som kommer till, och lämnar hotellet under några få timmar. Hotellets städpersonal hinner inte alltid göra i ordning alla rum och lägenheter innan nya gäster ska bo i dem. Kommer du med ett förmiddagsflyg, ber vi om förståelse för att det kan ta lite tid att städa rummet eller lägenheten du ska bo i. Reser du hem med ett kvällsflyg, ber vi av samma orsak om förståelse för att du måste lämna rummet några timmar före avresan, så att de nya gästerna inte behöver vänta så länge innan de får komma in på sitt rum.
Enligt internationella hotellregler sker incheckning på hotellet tidigast kl. 15.00 och utcheckning senast kl. 12.00. 

Receptionen
Receptionen är hotellets centrum och det är dit eller till din Vingvärd, som du ska vända dig om du behöver hjälp med något. Vissa hotell har en separat disk som heter Guest Relations, med personal som har till uppgift att hjälpa gäster med allt från tips till restauranger och hjälp med små och stora problem. Vi hjälper gärna till om du har svårt med språket. 

Hotellregler
För din och andra gästers säkerhet och trivsel finns det på varje hotell ett antal regler som du bör följa. Information om vad som gäller på det hotell du bor på finns antingen i receptionen eller i rummet/lägenheten.

Avresa
Här följer viktig information inför hemresan. Är något oklart eller om du undrar över något, kontakta oss.

Har du bokat transport till flygplatsen genom Ving så hämtar bussen i god tid innan flygets avgång. Bussens körschema planeras av vår flygplatspersonal för att vara ute i god tid till incheckningen.
Den exakta upphämtningstiden för dig sänder vi ut med sms tidigast ett till två dygn innan avresa. Du får då också information om det bussnummer som gäller för dig, numret kommer att synas i framrutan på bussen. Vi använder oss av det mobilnummer som du uppgav vid bokningstillfället och som vi vid din ankomst sände ett välkomstsms till. Du kan under din vistelse ändra detta nummer hos Vingvärden. Om du inte fick ett välkomstsms och/eller om du inte har fått information om upphämtningstid dagen innan din hemresa så ber vi dig kontakta oss på vår servicetelefon.

Om Vingvärden inte finns med på bussen så möter du oss på flygplatsen.

Enligt internationella hotellregler skall hotellrummet lämnas senast klockan 12.00 på avresedagen.

När bussen kommer
• Då vi vissa dagar har många bussar kan det hända att bussen är några minuter sen. Om bussen är mer än 20 minuter sen, kontakta oss på servicetelefonen 
• Vi ber dig vara i tid för bussavgången. Står du inte och väntar när bussen kommer och du inte är med i bussen, räknar vi med att du tar dig till flygplatsen på egen hand. 
• Om du åker till flygplatsen på egen hand är det viktigt att du meddelar oss det i god tid. Du skall vara på flygplatsen minst 1,5 timme före flygavgångstiden.

På flygplatsen 
• Barn över två år och vuxna har i de flesta fall rätt att medföra 20 kilo bagage var per person, varav 6 kilo som handbagage. Endast ett handbagage per person får medföras. Detaljerade villkor för din resa finner du på Ving.se. 
• Om två personer packar i samma resväska, får vikten per resväska inte överstiga 32 kilo enligt flygplatsens bestämmelser.
• I handbagaget är det tillåtet att medföra flytande vätska, men endast i behållare som rymmer högst 100 milliliter (en deciliter).
• Du har rätt att medföra mer än en behållare i handbagaget, men inte fler än att det ryms i en genomskinlig enliters plastpåse. 

Gällande covid-test vid ankomst till Sverige

Om du reser utanför Norden och varken är fullvaccinerad eller har haft covid-19 senaste halvåret rekommenderas du att testa dig direkt när du kommer tillbaka till Sverige. Oavsett om du är vaccinerad eller ej bör du också vara försiktig med vilka du träffar den närmaste veckan efter resan.

Utländska medborgare som är 18 år eller äldre ska uppvisa ett negativt covid-19-test för att få resa in i Sverige eller ha EU:s covid-intyg eller motsvarande. Gäller ej för personer som har uppehållstillstånd i Sverige.


Tack för denna gång, trevlig hemresa och på återseende!