En kontinent i miniatyr

En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med måltidsdryck ingår.

Denna utflykt är något av det bästa i vårt utflyktsprogram och ett måste för alla som vill se mer än hotellen och stränderna. Gran Canaria är som en skattkammare full av överraskningar. Följ med oss på en resa över hela ön så ska vi visa några av dem.

Vi kör från den torra sydsidan via Fataga-dalen. Resan går genom djupa dalar, enorma vulkankratrar och gröna skogar. Vi passerar palmlundar och idylliska byar som omges av gröna ängar, kaktusar eukalyptus- och mandelträd. Vi kör vidare upp till en av de högsta punkterna och ner till den subtropiska norra sidan. På så vis har vi fått uppleva fyra olika klimatzoner. Nästan mitt på ön, vid Cruz de Tejeda, stannar vi vid några små marknadsstånd där får vi smaka på och handla lokala godsaker.

Vi äter lunch i natursköna omgivningar i byn Valleseco med utsikt utöver öns religiösa center, byn Teror, dit turen sedan fortsätter.

I öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevaras öns skyddshelgon Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron.

En innehållsrik dag full av naturupplevelser där vi berättar mycket mer än det du vanligtvis kan läsa om i reseböcker.

I priset ingår:
Transport och guide.

Mat & dryck:
Lunch samt vatten, en öl eller ett glas vin ingår.

Tid:
Onsdag & lördag, heldag, ca kl. 08.30-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Varma kläder (under vintersäsongen) och kontanter.

Övrigt:
Utflykten består av mycket tid i bussen och delar av turen körs längs med slingriga vägar, vilket kan vara ansträngande för den som är åksjuk. Det ingår ej transport för gäster som bor i Las Palmas. 

Pris:
Vuxen 59€ - Barn 29€

Bokning:
Ring till +46 771 230 230 eller möt en guide på ditt hotell eller ett närliggande hotell. Du kan se när du kan träffa oss här.