Paella hos Juan & Oliver

I bland kan det vara svårt att hitta en bra restaurang med god paella. Vi har därför valt ut en som vi har bra erfarenhet av när det gäller att ta hand om sina gäster och som framför allt serverar god mat.

Capaco är en liten och personlig tapasbar med mysig atmosfär och endast ett fåtal bord. Restaurangen ligger i den spanska delen av Playa del Inglés, San Fernando, nära shoppingcentret Ronda. På Capaco är det den erfarna kocken Floro som ansvarar för att förbereda den utsökta paellan.

Paellans ursprung går tillbaka till 700-talet och var då husmanskost med ris som bas och de råvaror man hade till hands. Rätten spred sig utanför Spaniens gränser under 1800-talet och blev snabbt populär. Nuförtiden är paellan ofta känd som en söndagsmiddag, speciellt om man har hela familjen eller släkt och vänner samlade då rätten är praktisk och går att göra i stora satser och med varierande smak.

Du väljer själv vilken dag du vill gå. För förmånligare pris förhandsbokar du biljett hos guiderna eller genom att ringa vår servicetelefon. Specialpriset gäller endast genom förköp.

En äkta paella kräver tid för förberedning så kom ihåg att boka in dig i god tid. Du kan välja den klassiska varianten ”paella mixta”, eller paella med skaldjur, fisk, kött eller vegetarisk. Till måltiden hör även bröd och alioli, en flaska vin eller sangria, alternativt två öl eller läsk.

Dag: Måndag - söndag

Plats: Capaco, San Fernando, Playa del Inglés

Pris: 55€ för två personer

I priset ingår paella som beskrivet ovan, bröd med alioli, vin, sangria eller två öl eller läsk, kaffe.

Ordinarie pris för ovan middag är cirka 70€. Vill man köpa något mer till middagen så betalas detta direkt till restaurangen.