Praktisk information om utflykter

Anmälan
Anmälan och betalning görs hos din Vingvärd på träfftiderna på hotellet eller via vår servicetelefon. Anmälan är inte bekräftad förrän betalning har gjorts. Anmälan för dagsturer måste ske senast kl. 12.00 dagen före utflykten och för kvällsturer senast kl. 12.00 samma dag. Du kan alltid ringa till vår servicetelefon för att se om det finns några lediga platser kvar.

Pris
Barn under 2 år följer med gratis, men har inget eget säte i bussen. Barn mellan 2-11 år betalar ofta halva priset, se utflyktsprogrammet. Se under respektive utflykt om vad som ingår i priset.

Betalning
På resmålet rekommenderar vi att du betalar dina utflykter med kort (Visa eller Mastercard) men det går också att betala kontant i EUR.

Tidig avresa
Om utflykten startar, innan hotellets frukostservering har öppnat, prata med hotellet kvällen innan om hotellet kan servera dig en alternativ frukost eller om du kan få med dig en frukostpåse.

Upphämtning/mötesplats
Vi hämtar dig oftast utanför ditt hotell men på vissa resmål har vi en eller flera mötesplatser dit våra gäster tar sig för gemensam upphämtning. Tid och plats får du vid köp av utflykten.

Transport
Alla bussar och båtar som vi använder under utflykterna är försäkrade och båtarna har livvästar. För allas trevnad är bussarna rökfria. Toalett- och bensträckarpaus görs med jämna mellanrum.

Färdledning
Utflykterna leds av skandinavisktalande guide (antingen vår egen guide eller en lokalguide) om inget annat anges, eller med engelsktalande auktoriserad guide. Läs mer under utflyktsprogrammet.

Bra att ta med
En flaska vatten är alltid bra att ta med. En tröja då luftkonditioneringen ofta är kylig. Bra skor och klädsel anpassad till utflykten. Långärmad tröja och byxor rekommenderas vid besök i kyrka eller religiösa byggnader. Ta gärna med våtservetter och/eller handdesinfektionsmedel.

Dricks
Om du vill ge dricks till chauffören och till den auktoriserade guiden är detta att rekommendera:

  • Chaufför, 1-2 euro per person.
  • Auktoriserad guide, 1-2 euro per person.

Avbokning
Vid avbokning senast 24 timmar innan utflyktens start, återbetalas hela summan. Vid senare avbokning måste läkarintyg uppvisas för att pengarna ska återbetalas.

Inställd utflykt
För att utflykterna ska genomföras krävs ett minimiantal deltagare. Vi förbehåller oss rätten att flytta eller ställa in utflykten om t.ex. väderförhållanden gör att den inte kan genomföras. Skulle en utflykt behöva ställas in av någon anledning, meddelar vi givetvis detta så snart som möjligt och pengarna återbetalas.

Bokning:
Ring vår servicetelefon på +46 10 20 98 640 eller sänd oss ett SMS (08-20.00) +46 709 032 041 219