Shopping & Sightseeing Las Palmas

Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv.

Med sina många kontraster har Las Palmas varit pionjär inom turismen och har fortfarande sina stamgäster. Efter 50 år av turism upplever staden nu en renässans, allt fler upptäcker Las Palmas och dess många valmöjligheter. Ägna en dag åt staden så förstår du varför.

Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, som grundades av de spanska erövrarna i slutet av 1400-talet. Arkitekturen här tar oss tillbaka till kolonialtiden. Här ligger Kanarieöarnas enda katedral, Columbusmuseet, och inte minst den mysiga gågatan Triana där gamla byggnader idag ligger vägg i vägg med moderna butiker.

Innan vi åker vidare från den gamla stadsdelen till shoppingcentret Las Arenas kör vi förbi stadens övre delar och stannar vid Altavista, med en fin utsikt över Las Palmas och trädgårdsstaden Ciudad Jardin, där engelsmännen på sin tid byggde sin koloni.

Vi åker vidare till shoppingcentret Las Arenas som ligger precis i utkanten av Las Canteras-stranden. Här erbjuds diverse shopping för den som är sugen, annars kan man promenera längs strandpromenaden och njuta av en kaffe på en av de många trevliga uteserveringarna.

Känner du för en innehållsrik dag med kultur, historia, shopping till förmånliga priser och trevligt folkliv, följ med oss till öns charmiga huvudstad Las Palmas.

I priset ingår: Transport och guide.

Mat & dryck: Ingår inte.

Tid: Måndag - Heldag, ca 8:30-17:00

Färdledning: Skandinavisktalande guide

Bra att ta med: En extra tröja, särskilt under vintersäsongen

Pris: Vuxen 32€ - Barn(2-11 år) 16€

Bokning: Ring vår servicetelefon på +46 10 20 98 640 eller sänd oss ett SMS  +46 709 032 041 219 (08-20.00)